Mechel a scos la vanzare combinatele din Romania

Data publicarii: 15-02-2013 | Economie

Investitiile straine reprezinta un capitol deficitar al economiei romanesti. Datele Eurostat arata ca, in ultimii ani, investitorii au preferat mai mult tarile din jurul Romaniei si si-au restrans afacerile de la noi. Un exemplu concludent este grupul rus Mechel, care a scos la vanzare combinatele siderurgice detinute la Targoviste, Campia Turzii, Otelu Rosu, Braila si Buzau, care au avut pierderi de zeci de milioane de euro, iar muncitorii nu si-au mai primit salariile de luni de zile.

Totul a pornit de la o promisiune a conducerii Mechel din 2007. Managerii le-au spus anagajatilor ca le vor mari lefurile cu 10 pana la 40 la suta, insa au uitat sa o mai faca. 

Curtea de Apel Ploiesti le-a dat castig de cauza salariatilor si in urma deciziei definitive si executorie orice suma de bani care va intra in conturile combinatului va fi redirectionata catre angajati.

Reprezentantii sindicatului spun ca muncitorii trebuie sa recupereze cel putin 20 de milioane de lei.

Deocamdata, in conturile combinatului nu sunt bani, iar daca proprietarii rusi nu vor plati salariile restante, utilajele ar putea fi scoase la vanzare.

Nici celelalte combinate din tara, printre care se afla si Mechel Campia Turzii, nu o duc mai bine. Acolo, au fost concendiati aproximativ 800 de oameni, iar din ce a fost fabrica de baza a orasului clujean a ramas o singura sectie.

Sursa: Digi24.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: