Olli Rehn: Economia zonei euro se va redresa lent

Data publicarii: 18-02-2013 | Finante-Banci

Economia zonei euro se va redresa lent anul acesta, a declarat vineri, la Moscova, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, care a reafirmat posibilitatea ca unele tari sa primeasca un ragaz pentru a-si reduce deficitele, transmite AFP.

'Pe termen scurt, perspectivele zonei euro se imbunatatesc, desi previziunile arata ca economia se va redresa intr-un ritm lent in cursul acestui an', a afirmat comisarul european la o conferinta desfasurata inaintea reuniunii ministrilor de finante a G20, ce are loc vineri si sambata in capitala rusa. 

Potrivit datelor publicate joi, economia zonei euro a incetinit cu -0,6% in trimestrul IV din anul 2012 fata de trimestrul precedent, mai mult decat s-a estimat anterior. 

In plus, perspectivele pentru anul in curs sunt sumbre, unele state, printre care si Franta, anuntand ca nu-si vor putea respecta angajamentele bugetare. 

In consecinta, Olli Rehn a reafirmat ceea ce a mentionat anterior intr-o scrisoare transmisa tarilor Uniunii Europene, si anume ca, 'daca cresterea economica se deterioreaza in mod neasteptat, unei tari i se poate acorda un ragaz pentru a-si corecta deficitul', asa cum s-a procedat anul trecut cu Grecia, Spania si Portugalia.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: