Salariile bancherilor amenintate de UE. Vezi de ce

Data publicarii: 18-02-2013 | Finante-Banci

UE urmeaza sa impuna pentru pachetele salariale ale bancherilor cele mai dure limite incepand cu criza financiara din 2008, dupa ce Marea Britanie nu a reusit sa apere la Bruxelles interesele din City, centrul finaniar al capitalei britanice, potrivit Financial Times

Discutiile legate de sporirea gradului de stabilitate a bancilor intra intr-o saptamana care s-ar putea dovedi cruciala, cu o Londra aproape izolata dupa aproape un an de jocuri diplomatice de culise menite sa determine atenuarea campaniei impotriva bonusurilor declansata de Parlamentul European (PE).

   Franta sustine cererea PE pentru limite mai stricte la bonusurile care depasesc salariul, iar o majoritate clara - inclusiv Germania - vrea un compromis, pentru a nu fi intarziate reforme ale reglementarilor privind capitalul bancilor. Situatia astfel creata permite Irlandei, stat care asigura presedintia rotativa a UE, sa ceara Marii Britanii sa accepte termenii care pot fi transmisi PE. Irlanda este increzatoare ca exita deja o majoritate puternica.

   Oficialii britanici incearca sa obtina o revizuire a proiectului de compromis, care impune un raport de 1/1 intre bonus si salariu, cu posibilitatea de a ridica acest raport la 2/1 cu sprijinul unei supermajoritati a actionarilor. Marea Britanie a incercat sa prezinte vineri o contrapropunere care reglementa mai strict doar bonusurile in bani, dar care nu se incadereaza in cerintele PE pentru un raport maxim care sa acopere bonusurile de toate tipurile, inclusiv cele in actiuni.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: