Mechel si-a vandut toate activele din Romania pentru numai 230 de lei

Data publicarii: 20-02-2013 | Afaceri

Compania rusa Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 lei), companiei romanesti Nikarom SRL, se arata intr-un comunicat al companiei, remis marti AGERPRES.

Astfel, Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste. 

Vanzarea activelor romanesti corespunde in totalitate strategiei actualizate a OAO Mechel, care prevede dezvoltarea directiilor prioritare ale business-ului, in principal consolidarea pozitiei de top in productia de carbune metalurgic. 

Comentand evenimentul, directorul general al OAO 'Mechel', Evgeny Mikhel a subliniat ca 'aceasta tranzactie reprezinta un pas in realizarea strategiei actualizate a OAO Mechel, care este indreptata catre dezvoltarea directiilor de productie cheie si vanzarea business-urilor non-profit. Cu ceva timp in urma am anuntat intentiile noastre de a iesi din sectorul metalurgic european, care in conjunctura actuala si prognozabila ramane in pierdere cronica. Acest fapt influenteaza negativ nu doar rezultatul financiar si fluxul banesc al Grupului, ci si majoreaza cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, avand in vedere faptul ca investim in proiecte de perspectiva, precum zacamantul Elga si in Laminorul universal de sine de cale ferata. La o pierdere planificata la intreprinderile romanesti in anul 2013 in valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzactie va avea un efect financiar pozitiv pentru actionarii nostri. Fluxurile banesti eliberate vor fi directionate atat pentru activitatea operationala, cat si pentru reducerea datoriei companiei'. 

In luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de pret de pe pietele metalurgice europene, pe fondul cresterii preturilor la fier vechi si a cererii scazute pentru produse finite, activitatea de productie de la intreprinderile metalurgice Mechel din Romania a fost temporar oprita, dar au fost luate toate masurile pentru mentinerea functionalitatii utilajelor de productie si de intretinere, se precizeaza in comunicatul companiei OAO Mechel. 

Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, energie electrica si termica.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: