Fuziunea Bancpost-Banca Romaneasca, un proces de durata

Data publicarii: 20-02-2013 | Finante-Banci

 Bancpost si Banca Romaneasca pot incepe sa se pre ga teasca de fuziune pentru a crea o noua banca de top 10 mai so lida dupa anuntul oficial privind succesul ofertei prin care National Bank of Greece (NBG) preia Eurobank.

 Surse bancare afirma insa ca procedurile se anunta de durata cu atat mai mult cu cat inca sunt multe aspecte de clarificat la Atena inainte de a se ajunge la consolidarea locala. Astfel, un orizont de timp teoretic ar putea fi cel putin undeva in toamna. Deocamdata nu a fost anuntat nici macar un calendar tentativ. Potrivit surselor citate, ieri s-a aflat intr-o scurta vizita la Bucuresti seful Eurobank (banca absorbita), Nicholas Nanopoulos, care a avut o intalnire cu conducerea BNR. Banca cen trala nu-si face griji legate de fuziune, o consolidare la nivelul bancilor cu capital elen fiind asteptata de mai mult timp.

 Bancpost detine active duble fata de Banca Romaneasca, insa din cauza raportului de schimb de actiuni din Grecia se afla in postura de banca absorbita. NBG ar putea accepta pastrarea brandului Bancpost, insa ramane de vazut cum vor fi selectati managerii. Marinis Stratopoulos este CEO al Bancii Romanesti din 2010, in timp ce Anthony Hassiotis - unul dintre cei mai experimentati bancheri expati veniti in Romania - a preluat conducerea Bancpost de numai cateva luni, la capatul mai multor ani de instabilitate la varful bancii.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: