Raiffeisen International, sponsor oficial al Campionatului Mondial FIHG in Rusia

Data publicarii: 25-10-2006
Raiffeisen International Bank-Holding AG a anuntat la Moscova ca a devenit sponsor oficial al urmatorului Campionat Mondial organizat de Federatia Internationala de Hochei pe Gheata (FIHG), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta va fi cel mai mare parteneriat de sponsorizare a unui eveniment sportiv din istoria Rusiei. "Avand in vedere rolul nostru de lider in Europa Centrala si de Est si faptul ca suntem primul grup bancar vestic din CSI, hocheiul pe gheata ni se potriveste de minune" a declarat Michael Palzer, responsabil de Comunicare (Relatii Publice si Marketing) in cadrul Raiffeisen International.

Hocheiul pe gheata este foarte popular in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE), unele din cele mai bune echipe nationale provenind din regiune. "Stim ca asocierea hocheiului pe gheata cu marca Raiffeisen va fi bine perceputa atat de clientii nostri existenti cat si de cei potentiali. De asemenea, aceasta va duce la cresterea nivelulului de recunoastere a marcii in cadrul clientilor companii si persoane fizice", a adaugat Palzer.

Cel mai mare eveniment sportiv din Rusia in urmatorii ani

Asa cum a confirmat FIHG, Campionatul Mondial va fi cel mai mare eveniment sportiv din Rusia de la Jocurile Olimpice din 1980 si din anii viitori. De obicei, transmisiile televizate sunt vizionate de peste 700 milioane de oameni din peste 50 de tari. "Suntem foarte fericiti ca am gasit un sponsor cu un astfel de interes regional" a declarat Kimmo Leinonen, Director de Marketing al FIHG. Raiffeisen International este unul dintre cei mai importanti sponsori ai campionatului, dupa producatorul de masini si Principalul Sponsor Oficial, Skoda.

Campionatul va avea loc in perioada 27 aprilie - 13 mai la Moscova. Rusia va fi gazda pentru a sasea oara. Pe langa Rusia, vor participa urmatoarele natiuni in care exista subsidiare ale Raiffeisen International: Belarus, Cehia, Slovacia si Ucraina. Urmatoarele Campionate Mondiale organizate de FIHG vor avea loc in Canada (2008), Elvetia (2009), Germania (2010) si Slovacia (2011).

Redactia BankNews.ro