Asiguratorii mari au platit despagubiri de 1 mld. euro in 2012

Data publicarii: 21-02-2013 | Finante-Banci

Companiile membre ale UNSAR - asociatia profesionala a asiguratorilor locali - au achitat anul trecut despagubiri de 4,4 miliarde de lei (988 mil. euro) pe segmentul asigurarilor generale, cu 7% peste nivelul din 2011. Aceasta inseamna ca aproape trei sferturi din subscrierile inregistrate de aceste companii s-au intors la clienti sub forma de despagubiri.

Nivelul despagubirilor pune o presiune in crestere pe afacerile asi gu ratorilor, care de trei ani nu reusesc sa-si creasca businessurile. Multe companii de asigurari au raportat chiar scaderi de doua cifre ale subscrierilor in criza, in timp ce au continuat sa plateasca daune din ce in ce mai mari.

Cea mai mare parte a daunelor, respectiv 4,2 miliarde de lei, a fost contabilizata in dreptul celor mai mari noua companii din piata asigurarilor. Ponderea daunelor in subscrierile totale, care pe medie ajunge la 73%, variaza foarte mult de la o companie la alta, respectiv de la un minim de 55% in cazul Astra la peste 100% in cazul Omniasig.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: