Banca Italo Romena deschide agentie in Craiova

Data publicarii: 25-10-2006
Banca Italo Romena inaugureaza noua agentie din Craiova, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Este a noua agentie dupa cele deschise la Bucuresti, Timisoara, Arad, Cluj-Napoca, Brasov, Bacau, Constanta si a Directiei Generale din Treviso - Italia. "In ianuarie 2007 Romania va intra in Uniunea Europeana. Este un punct de sosire fata de care ne exprimam deplina satisfactie, afirma Franco Antiga, Presedintele Bancii. Banca Italo Romena a asistat la cresterea economica a Tarii la care a contribuit si cu care a crescut impreuna. Prima Banca italiana prezenta in Romania, ne-a dat posibilitatea din anul 2000 sa fim prezenti la transformarile prin care a trecut aceasta tara. Economia de piata s-a intarit si asta si datorita prezentei investitorilor straini, consumurile interne au crescut si anumite necesitati precum produsele si serviciile finanziare s-au maturizat".

Banca Italo Romena confirma si prin rezultatele obtinute in primul semestru al anului 2006 o crestere deosebit de pozitiva, incepand cu marirea volumelor. In mod special, creditele au crescut cu 50,2% ajungand la 308 milioane de euro, in timp ce fondurile atrase in mod direct au trecut de la 159,6 la 198,7 milioane cu o crestere de 24,5%.

Cresterea creditelor este insotita si de o sporire a calitatii lor fapt confirmat de indicatorul credite neperformante/credite performante care este de 0,67% - un nivel excelent pentru sistemul bancar romanesc. Profitul, tocmai datorita dezvoltarii volumelor si a numarului de clienti, atinge 3,1 milioane de euro, in crestere cu 10,4% fata de iunie 2005.

"Sunt rezultate semnificative - comenteaza directorul general Athos Varusio - care confirma un proiect de succes ce s-a dezvoltat pe doua fronturi: sustinerea financiara a oamenilor de afaceri italiani si integrarea progresiva a bancii in realitatea social economica romanesca. Am crescut, cucerind increderea clientilor italieni si a celor locali, garantand calitatea produselor si a serviciilor si demonstrandu-ne competenta profesionala. Ne adresam in prezent atat segmentului corporate cat si celui retail, unde suntem deosebit de competitivi".

"Din 2005 - continua Varusio - este operativa si societatea Italo Romena Leasing, specializata in leasing imobiliar si instrumental, un alt sector in plina dezvoltare care ne-a gasit pregatiti sa raspundem - folosind reteaua  agentiilor bancii, cu noi servicii care in acest mod au imbunatatit oferta noastra comerciala.

Banca Italo Romena face parte din grupul Veneto Banca cu care conlucreaza in completa sinergie.

Din aceasta stransa colaborare nasc produse complect inovatoare cum ar fi "Contul fara frontiere" sau "Creditul fara frontiere", dedicate numerosilor cetateni romani care lucreaza oficial in Italia: multi dintre ei necesita instrumente flexibile pentru a expedia bani in Romania dar si pentru a obtine credite ipotecare in vederea achizitionarii unei locuinte in tara lor de bastina. Aceste produse de mare succes  sunt marturia atentiei pe care Banca Italo Romena o acorda nu numai societatilor, ci si populatiei - comenteaza directorul Varusio.

"Si la Craiova - adauga presedintele Antiga - ne vom desfasura activitatea respectand misiunea nostra de banca locala a carui obiectiv este acela de a crea valoare pentru salariati, pentru clienti, pentru teritoriu. Iar lucrul acesta trebuie facut cu etica si cu responsabilitate".

Continuam sa parcurgem drumul succeselor in activitatea bancara dar vrem sa participam si la dezvoltarea comunitatii unde suntem prezenti, prin sustinerea diverselor intitiative de natura sociala si culturala".

Ultimul exemplu in ordine temporala este finantarea unui proiect inovator in sectorul tele-medicinei. Realizat in parteneriat cu Esa - agentia spatiala europeana, proiectul prevede folosirea unei platforme satelitare cu ajutorul careia spitalele din Timisoara, Bucuresti si Treviso vor putea dialoga pentru stabilirea diagnozelor si a tratamentelor la distanta.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: