CE cere Romaniei revizuirea sistemului de impozitare a societatilor straine

Data publicarii: 21-02-2013 | Finante-Banci

Comisia Europeana (CE) a solicitat joi oficial Romaniei sa modifice tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat societatilor straine, informeaza un comunicat al CE dat publicitatii la Bruxelles, relateaza Agerpres in pagina electronica.

In temeiul legislatiei fiscale romane, o societate straina cu mai multe sedii in Romania face obiectul regimului fiscal al intreprinderilor pentru fiecare dintre sedii in mod individual, in pofida faptului ca acestea nu au personalitate juridica separata. Imposibilitatea unui contribuabil strain de a consolida rezultatele tuturor sediilor sale din Romania se traduce printr-un un dezavantaj la nivelul fluxului de numerar sau prin impozite mai mari pentru entitatea juridica straina, se noteaza in comunicat.

Potrivit CE, aceasta restrictie contravine libertatii de stabilire garantate de tratatele UE. Solicitarea CE ia forma unui aviz motivat, ceea ce inseamna ca daca legislatia in cauza nu este adusa in conformitate in termen de doua luni, executivul comunitar poate sesiza Curtea de Justitie a UE cu privire la aceasta cauza.

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: