Monica Macovei va candida la sefia PDL

Data publicarii: 25-02-2013 | Politica

Monica Macovei va candida la sefia PDL, din partea ''grupului reformistilor'', la Conventia Nationala Extraordinara a partidului din 23 martie, a anuntat duminica democrat-liberalul Sever Voinescu.

''Am decis impreuna sa depunem o motiune pentru Conventia PDL care va avea loc in 23 martie si o facem pentru ca simtim ca acum, poate mai mult decat niciodata in istoria PDL, a sosit vremea responsabilitatii. O facem pentru ca am primit foarte multe mesaje din partea unor membri ai PDL, dar si din partea multor sustinatori ai partidului nostru care asteapta o solutie pentru constituirea unei drepte viguroase care sa fie capabila sa se opuna actualei puteri socialiste. (...) Decizia noastra este aceea de a propune pentru presedintia partidului si firesc pentru conducerea acestei motiuni pe dna Monica Macovei, care, recent, dupa cum bine stiti, a fost desemnata drept cel mai eficient parlamentar, cel mai eficient membru al Parlamentului European'', a declarat Voinescu, intr-o conferinta de presa. 

In opinia sa, ''PDL are foarte multe lucruri de aparat si mai putine lucruri de lepadat''. 

''Noi suntem aici pentru ca vrem sa aparam PDL, vrem sa-i dam viitor si mai ales vrem sa construim impreuna in unitate alternativa la puterea socialista. Suntem aici pentru ca vrem sa aparam, cum spuneam, PDL in fata agresivitatii dezlantuite a puterii Ponta - Dan Voiculescu - Crin Antonescu, dar si pentru ca vrem ca acest partid sa fie livrat unei alte directii decat cea pe care in mod natural s-a constituit. Suntem, prin urmare, in competitie ca sa aparam, sa unim si sa cream viitor'', a aratat acesta. 

Aceasta este a treia motiune depusa pentru sefia PDL, dupa cea a presedintelui formatiunii, Vasile Blaga, si a deputatului Elena Udrea. 

Sursa: AGERPRES