Un fost sef al ING Romania va prelua conducerea grupului olandez

Data publicarii: 25-02-2013 | Finante-Banci

Grupul bancar olandez ING intentioneaza sa-l numeasca de la inceputul lunii octombrie in postul de CEO pe directorul general al ING Belgia, Ralph Hamers, sef al operatiunilor din Romania in perioada 1999-2002.

Mandatul actualului director general al grupului, Jan Hommen, se va incheia dupa Adunarea Generala a Actionarilor din 13 mai, insa consiliul de supraveghere va propune actionarilor ramanerea lui Hommen in functie pana la 1 octombrie, pentru a asigura o schimbare usoara a managementului, se arata intr-un comunicat al ING, citat de Mediafax.

Hamers, nascut in 1966, va fi nominalizat in board-ul director la reuniunea actionarilor, iar de la 1 octombrie va prelua postul de la Hommen, devenind al optulea director general al ING Group.

"In ultimii patru ani Hommen a facut o treaba foarte buna, conducand ING prin cea mai dificila perioada din istoria sa. (...) Suntem bucurosi ca a acceptat sa ramana inca cinci luni pentru a asigura tranzitia fara probleme. Suntem convinsi ca in Ralph Hamers am gasit un succesor care are stilul de a conduce, capacitatea si expertiza de a continua traseul strategic pe care se afla ING", a declarat presedintele consiliului de supraveghere al ING Group, Jeroen van der Veer.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: