Visa lanseaza programul Visa Ready pentru parteneri

Data publicarii: 25-02-2013 | Finante-Banci

  • Accelereaza implementarea solutiilor de plata inovatoare la nivel global
  • Permite institutiilor financiare si comerciantilor sa beneficieze de utilizarea noilor tehnologii de plata, cum ar fi platile mobile NFC si solutiile mobile de acceptare a platilor la POS
  • Noile dispozitive si solutii de plata aprobate de Visa vor fi marcate cu simbolul Visa Ready 

Visa a lansat astazi un nou program pentru parteneri cu scopul de a accelera introducerea solutiilor de plata inovatoare la nivel global si de a incuraja continuarea inlocuirii numerarului cu platile electronice. Programul Visa Ready pentru parteneri pregateste terenul pentru ca producatorii de dispozitive mobile, partenerii tehnologici, operatorii de telefonie mobila si alti jucatori din industrie sa gestioneze cu usurinta complexitatile ecosistemului de plati si sa aiba acces la adresele IP, licente si cele mai bune practici Visa.

"Ritmul inovatiei din industria platilor necesita o noua abordare care sa asigure testarea, aprobarea si comercializarea rapida a metodelor de plata inovatoare”, a declarat Mariano Dima, vicepresedinte executiv, Visa Europe. "Desi este foarte important sa ne asiguram ca noile solutii de plata sunt sigure si fiabile, este la fel de important sa incurajam transformarea ideilor deosebite in noi modalitati de plata”.

Programul Visa Ready pentru parteneri este conceput astfel incat sa ofere companiilor inovatoare o modalitate prin care sa se asigure ca dispozitivele, software-ul si solutiile folosite la initierea si acceptarea platilor Visa respecta cerintele Visa, care pot fi diferite de la o tara la alta. Acelasi program ofera si un cadru pentru colaborarea cu Visa, precum si sfaturi si bune practici care permit accesarea resurselor retelei Visa. Furnizorii solutiilor mobile de acceptare a platilor la punctele de vanzare (mPOS), producatorii de dispozitive mobile (NFC), furnizorii de cipuri si platforme se numara printre partile interesate, care au deja un rol important in activarea unor noi modalitati de plata si care vor beneficia de programul pentru parteneri Visa Ready. 

Programul Visa Ready pentru parteneri va permite institutiilor financiare si comerciantilor sa adopte mai usor metode de plata noi, inovatoare care au fost garantate de Visa si care ii pot ajuta sa se dezvolte mai mult prin extinderea utilizarii si acceptarii platilor electronice la nivel global. Programul va utiliza proceduri de aprobare si certificare ale institutiilor de standardizare in domeniul platilor si se va baza pe laboratoare certificate de catre EMVCo si de Consiliul pentru Standarde de Securitate din Industria Cardurilor de Plata pentru a efectua testarea noilor solutii de plata.

In momentul lansarii, programul Visa Ready pentru parteneri include programul Visa pentru aprobarea dispozitivelor de plati mobile (NFC) deja existent, precum si un nou program pentru activarea solutiilor mobile de acceptare a platilor la POS care respecta cerintele de pe piata locala. In plus, Visa a conceput simbolul Visa Ready pentru a marca dispozitivele si solutiile de plata aprobate pentru utilizare cu platile Visa. 

Visa Ready pentru solutii mobile de acceptare a platilor (mPOS)

Tehnologia mobila permite comerciantilor de orice dimensiune sa accepte platile cu cardul. De la vanzatorii din pietele alimentare locale la distribuitorii de bauturi racoritoare, dispozitivele mobile echipate cu cititoare de carduri contribuie la extinderea platilor electronice la nivel global. In cadrul programului pentru parteneri Visa Ready, Visa pregateste terenul pentru ca furnizorii mPOS sa introduca rapid pe piata solutii mobile de acceptare a platilor, prin:

  • Definirea cerintelor mPOS si bunelor practici pentru a sprijini dezvoltarea libera de solutii si servicii comerciale, prin respectarea deopotriva a principiilor Visa de securitate, integritate de brand si interoperabilitate.
  • Furnizarea de aplicatii, instrumente si servicii, pentru a permite dezvoltarea de solutii mobile de acceptare, compatibile cu banda magnetica, cu tehnologia EMV (carduri cu cip) si platile cu carduri contactless.
  • Permiterea accesului liber la API (interfata programului de aplicatie) si SDK (Software Development Kit) pentru a permite furnizorilor de solutii mPOS de pe pietele selectate sa se conecteze la Visa prin intermediul unui numar de gateway-uri de plata, cum ar fi CyberSource si Authorize.Net, achizitionate de Visa Inc in 2010.
  • Asigurarea accesului la documentatie si resurse pentru a ghida partenerii si furnizorii prin procesul de aprobare Visa
  • Asigurarea accesului la simbolul Visa Ready, garantii si norme de branding care pot fi utilizate pentru a comercializa si promova solutiile mPOS aprobate de Visa. 

                                                    

Visa Ready pentru plati mobile (NFC)

Si telefoanele mobile contribuie la transformarea experientei consumatorilor la cumparaturi, deoarece le permit acestora sa plateasca achizitiile prin simpla apropiere a smartphone-ului de un cititor. Tehnologia NFC, standardul comunicatiilor cu raza scurta de actiune care transforma telefoanele mobile in dispozitive de plata, este de asteptat sa se dezvolte la scara larga in 2013. Conform companiei ABI Research, in 2013 urmeaza sa fie expediate peste 280 de milioane de dispozitive prevazute cu tehnologia NFC.

In cadrul programului Visa Ready, Visa isi optimizeaza procesul de testare in vederea certificarii atat pentru dispozitivele mobile NFC, cat si pentru cipurile securizate care gazduiesc aplicatia Visa payWave, prin: 

  • Stabilirea unor instructiuni clare pentru o ampla testare tehnica, de securitate si utilizare a functionalitatii de plata Visa 
  • Garantarea conformitatii tranzactiilor Visa efectuate prin dispozitive mobile NFC cu standardul global pentru platile prin card cu cip
  • Stabilirea unei raze de actiune necesare dispozitivelor mobile prevazute cu NFC care gazduiesc aplicatia Visa payWave
  • Furnizarea simbolului Visa Ready producatorilor de dispozitive NFC, care poate fi folosit pentru comercializarea si promovarea dispozitivelor mobile aprobate pentru utilizare cu Visa payWave 

Visa a jucat un rol esential in definirea standardelor globale pentru metodele de plata noi si emergente care sunt armonizate cu standardele tehnologice si de securitate actuale in tari din intreaga lume. Programul pentru parteneri Visa Ready va permite Visa si partenerilor sai sa inoveze in mod responsabil, dezvoltand solutii care ofera acelasi grad ridicat de securitate, fiabilitate si accesibilitate cu care consumatorii s-au obisnuit din partea Visa.