Argo a castigat Oscarul pentru cel mai bun film

Data publicarii: 25-02-2013 | Lifestyle

"Argo" a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, confirmand asteptarile anuntate de numeroasele premii obtinute anterior dar si realizand un act de justitie pentru regizorul, actorul si producatorul Ben Affleck care in mod neasteptat nu a fost nominalizat la categoria rezervata regiei.

La categoria cel mai bun film au mai fost nominalizate productiile "Amour" de Michael Haneke, "Silver Linings Playbook" de David O. Russell, "Beasts of teh Southern Wild" de Benh Zeitlin, "Django Unchained" de Quentin Tarantino, "Les Miserables" de Tom Hooper, "Lincoln" de Steven Spielberg si "Zero Dark Thirty" de Kathryn Bigelow. 

"Cand am citit prima oara scenariul nu as fi crezut ca va fi atat de bun", a comentat Ben Affleck. 

Filmul "Argo" relateaza situatia dramatica din Iran, in perioada Revolutiei islamice din 1979, cand Ambasada SUA a fost atacata de revolutionari care au luat ostatici 52 de cetateni americani, pentru 444 de zile. O mana de lucratori ai ambasadei au reusit sa scape si s-au ascuns in Ambasada Canadei. 

Aceste evenimente dramatice au precipitat infrangerea presedintelui american Jimmy Carter in fata lui Ronald Reagan, in 1980. 

Sursa: AGERPRES