CC a autorizat preluarea SNR Roulments de catre compania japoneza NTN

Data publicarii: 25-10-2006
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata la nivel international de catre NTN Corporation Japonia  prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni si dobandirea controlului unic asupra SNR Roulements Franta, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Schimbarea controlului la SNR Roulements va avea drept consecinta schimbarea indirecta a controlului asupra SNR Rulmenti SRL , avand in vedere faptul ca aceasta din urma este si va ramane, dupa operatiunea de concentrare economica, o filiala detinuta 100% de SNR Roulements.

Tranzactia a fost notificata Consiliului Concurentei in conformitate cu prevederile Legii Concurentei nr.21/1996. Partile implicate in operatiunea de concentrare au realizat in anul 2005 cifre de afaceri globale cumulate care depasesc 10 milioane de Euro si, doua dintre acestea, au efectuat in aceeasi perioada, pe teritoriul Romaniei, cifre de afaceri care depasesc 4 milioane de Euro.

Analizand propunerea de concentrare, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia, desi cade sub incidenta Legii Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe teritoriul Romaniei si a emis o decizie de neobiectiune.

NTN Corporation Japonia este societatea-mama a grupului de societati NTN, avand ca obiect de activitate productia de organe mecanice de transmisie (o componenta a trenurilor de rulare pentru autovehicule) si cea de rulmenti, utilizati in sectorul industrial, aeronautic si pentru autovehicule.

SNR Roulements Franta, membra a Grupului Renault, are ca obiect principal de activitate fabricarea si comercilizarea rulmentilor si subansamblurilor care utilizeaza astfel de rulmenti, si incidental, echipamente, subansambluri si piese de schimb care pot fi fabricate cu utilajele sale.

Principala activitate a societatii SNR Rulmenti Sibiu consta in fabricarea lagarelor, angrenajelor si organelor mecanice de transmisie (rulmenti) - Cod CAEN 2914.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: