Cat retrage in medie un roman de pe card in fiecare luna

Data publicarii: 25-02-2013 | Finante-Banci

Valoarea medie a unei tranzactii de retragere de numerar este de 470 de lei, adica o treime din salariu net din Romania, potrivit calculelor ZF pe baza datelor preluate de la BNR.

  Detinatorii de carduri au efectuat anul trecut peste 220 de milioane de tranzactii de retragere de numerar de la bancomat, ceea ce inseamna in medie doua tranzactii lunare pe fiecare card. La sfarsitul lunii decembrie pe pia-ta existau circa 11 milioane de carduri valide. Valoarea medie a unei tran--zactii de retragere de numerar este de 470 de lei, adica o treime din salariul mediu net din Romania. Salariul mediu net este de circa 1.500 de lei (350 de euro), ceea ce inseamna ca intr-un an cei 5 milioane de angajati din Romania castiga 21 mld. euro, nivel similar cu cel al retragerilor de la bancomate.

  Statistic, in Romania exista un card la fiecare doua persoane, dar in realitate mai mult de jumatate dintre romani nu detin un card, avand in vedere ca un numar important de persoane au in portofel doua sau chiar mai multe "plastice".

Integral in ZF.ro