Ce conditie au bancile pentru a schimba clauzele abuzive din toate contractele

Data publicarii: 27-02-2013 | Finante-Banci

Caracterul abuziv al unei clauze trebuie sa fie constatat de Inalta Curte, iar procesul sa fie intentat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru ca bancile sa accepte schimbarea clauzelor din toate contractele, a declarat presedintele ARB, Radu Ghetea.

"Daca o instanta superioara din Romania considera ca o clauza este abuziva, iar banca pierde procesul, dar nu la o instanta inferioara, atunci lucrurile trebuie respectate. Se vorbeste despre asociatii, dar noi avem ANPC, care ar trebui sa-si insuseasca sesizarea de la orice client, iar daca ANPC isi insuseste si castiga intr-o instanta superioara (...) dar daca lasam la o instanta inferioara si la asociatii de 3.000 de membri, atunci nu cred ca e bine", a comentat Ghetea la un seminar organizat de Finmedia la Banca Nationala a Romaniei, noteaza Realitatea, care citeaza Mediafax.

Seful ARB a aratat ca bancherii au solicitat Ministerului Justitiei ca procesele pe aceasta speta sa nu fie limitate la Curtea de Apel, asa cum prevede Codul Civil, ci sa se mearga pana la Inalta Curte.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: