Relu Fenechiu: Conducerea TAROM va decide situatia aeronavei prezidentiale

Data publicarii: 01-03-2013 | Politica

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, ca managementul privat de la TAROM va decide in ceea ce priveste aeronava prezidentiala, care are costuri anuale de mentenanta de sapte milioane de dolari.

'Managementul de la TAROM, mai exact Consiliul de Administratie, va analiza situatia aeronavei prezidentiale, aeronava care are costuri de mentenanta de sapte milioane dolari pe an. Am propus si eu o solutie pentru rezolvarea acestei situatii, dar inca nu o pot spune pana la decizia ce va fi luata de conducerea TAROM', a spus ministrul Transporturilor. 

Acesta a precizat ca oficiali ai Ministerului Transporturilor si ai Administratiei Prezidentiale vor incepe discutii pe aceasta tema si a subliniat ca probabil nu se va putea intalni cu presedintele Traian Basescu, deoarece 'nu cred ca ma primeste'. 

La o intrebare din partea presei, ministrul a raspuns ca, in cazul in care la Cotroceni va veni o alta persoana, isi mentine 'chiar 100%' opinia in cazul aeronavei Airbuss 310. 

Relu Fenechiu a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca spera sa se reuseasca reducerea pierderilor TAROM, una dintre masurile in acest sens fiind vanzarea aeronavei prezidentiale. 

'Sper din toata inima sa reusim sa reducem pierderile, pentru ca, in prezent, TAROM pierde 50 de milioane de euro pe an. Unul dintre modurile in care vrem sa reducem pierderile, de exemplu, este sa vindem avionul prezidential, care costa sapte milioane dolari pe an numai pentru intretinere', a spus Fenechiu. 

Aeronava prezidentiala este unul dintre cele doua avioane Airbus A310 aflate in flota TAROM. Compania achita costurile anuale de mentenanta pentru cele doua aeronave, cea de-a doua fiind folosita in curse comerciale.

Sursa: AGERPRES