Salariul minim din Romania, mai mic fata de cel din Bulgaria

Data publicarii: 04-03-2013 | HR/Cariere

Bulgaria nu mai este pe ultimul loc din Uniunea Europeana in ceea ce priveste salariul minim pe economie, scrie luni cotidianul sofiot Trud. Dupa ultima crestere din ianuarie, salariul minim pe economie in Bulgaria este de 159 euro, cu doi euro mai mare fata de cel din Romania, noteaza ziarul, care citeaza datele serviciului Eurostat.

Acest lucru nu este un motiv de bucurie, dat fiind ca cele doua tari se transforma din ce in ce mai mult intr-o insula a saraciei pe continent, noteaza publicatia. In celelalte tari sarace din UE, salariul minim este de cel putin doua ori mai mare fata de salariul minim din Romania si Bulgaria. Potrivit criteriilor Eurostat, venitul minim intr-o tara este mic daca se situeaza la nivel de intre 100 si 500 euro pe luna. 

In Croatia, care inca nu a aderat la UE, salariul minim pe economie este de 374 euro, in timp ce in Turcia - care are o perspectiva europeana foarte indepartata - este de 429 euro pe luna. 

In urma restrictiilor severe impuse Greciei, care, practic, se afla in faliment, salariul minim pe economie in aceasta tara a fost de 684 euro in ianuarie. In Grecia, Spania si Portugalia, cei care primesc un salariu minim pe economie, il primesc nu de 12, ci de 14 ori pe an, precizeaza Eurostat. Cel mai mare salariu minim pe economie se inregistreaza in Olanda, Belgia si Luxemburg. In Marele Ducat, salariul minim pe economie este de 1874 euro.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: