JPMorgan: Cererea suplimentara de obligatiuni romanesti va fi limitata

Data publicarii: 06-03-2013 | Finante-Banci

Cererea suplimentara pentru obligatiuni emise de Romania, generata de includerea acestora intr-un indice al JPMorgan pentru pietele emergente, va fi limitata, intrucat investorii si-au majorat deja detinerile cu 3,5 miliarde de dolari pana in ianaurie, apreciaza analistii bancii americane.

JPMorgan estima ca masura urma sa atraga noi investitii de 2 miliarde de dolari in titluri romanesti, ca urmare a includerii incepand, de la 1 martie, a trei tipuri de obligatiuni romanesti, denominate in lei, in indicele GBI-EM, se arata intr-o nota de cercetare a bancii, citata de Bloomberg si preluata de Mediafax.

"Investitorii si-au crescut deja expunerea pe obligatiunile Romaniei si ne asteptam ca cererea suplimentara rezultata de pe urma includerii in indice sa fie limitata. Eventuala includere a altor obligatiuni ale Romaniei, in functie de lichiditate, ar putea spori cererea", noteaza analistii JPMorgan.

Obligatiunile Romaniei denominate in dolari si moneda nationala au evoluat pozitiv incepand din ianuarie, dupa ce JPMorgan a anuntat ca trei tipuri de titluri romanesti sunt eligibile pentru includerea in indice.

Integral in Curierul National