Citibank isi inchide operatiunile de consumer din Romania

Data publicarii: 06-03-2013 | Finante-Banci

Citigroup Inc ia in considerare inchiderea operatiunilor de consumer  pe pietele din 21 de tari deoarece grupul bancar american cu cea mai extinsa prezenta pe plan extern isi reduce costurile, se arata intr-un articol aparut marti in publicatia britanica 'Financial Times'. Printre statele in care institutia vrea sa-si restranga sau sa-si vanda operatiunile se afla si Romania.

Noul director general al bancii, Mike Corbat, a declarat ca 'trebuie sa fim extrem de disciplinati' cu distributia capitalului. De asemenea, seful Citigroup a scos in evidenta performantele 'nesustenabile' din anumite state, fara a preciza care sunt acestea. 'Pe aceste piete, daca nu exista metode clare de a obtine profituri acceptabile, intentionam sa ne retragem semnificativ sau chiar sa renuntam la anumite afaceri', a afirmat Mike Corbat, care l-a inlocuit anul trecut pe Vikram Pandit la conducerea Citigroup Inc.

Citi, ca fel ca grupul britanic HSBC, s-a axat pe expansiunea externa dar, tot ca si rivala sa din Marea Britanie, acum se concentreaza pe reducerea costurilor. Conform anuntului din decembrie, 'Citi se asteapta sa-si vanda sau sa-si reduca in mod semnificativ operatiunile e consumer din Pakistan, Paraguay, Romania, Turcia si Uruguay'. Reprezentantii banci au anuntat inca de la finele anului trecut ca restructurarea sucursalei din Romania vizeaza doar partea de consumer.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: