Tur-operatorii germani vor fi invitati sa viziteze Romania

Data publicarii: 07-03-2013 | Turism

Bugetul Ministerului Economiei va fi suplimentat in 2014, pe componenta turism, pentru insertia Romaniei in cataloagele marilor tur-operatori germani, inclusiv TUI, iar autoritatile romane ii vor invita pe acestia, in iunie 2013, la un tur al celor mai importante obiective turistice din tara, a declarat pentru AGERPRES ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, miercuri, la Targul International de Turism Berlin 2013.

'As vrea ca marilor tur-operatori prezenti la Targul International de Turism de la Berlin, care vor purta discutii cu vicepresedintele ANT si cu consilierul meu personal, vorbesc despre TUI si toate celelalte, sa le redam increderea ca parteneriatele cu Ministerul vor fi respectate. Ei au un procent semnificativ de neincredere pentru ca in 2013 nu am mai aparut in cataloagele lor. Nu a fost bine pentru Romania. In bugetul din 2014 cuprindem acest aspect. Sa nu fim prezenti este un minus in incercarea de a atrage turistii. Vrem sa discutam si sa afle direct de la mine ca se va intampla. In 45 de zile vor primi aceasta certitudine, ca in 2014 vom aloca buget pentru insertia in cataloage, dar si pentru evenimente organizate in Germania', a spus Maria Grapini. 

De asemenea, ministrul delegat pentru Turism a precizat ca reprezentantii tur-operatorilor vor avea facilitati pentru participarea la conferinta sustinuta de Romania in calitate de presedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului din iunie 2013 si vor beneficia de un tur al celor mai importante obiective turistice din tara. 

'Ii invit pe marii tur-operatori, astazi (n.r. miercuri) voi avea intalnire cu secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, unde Romania este tara presedinta in acest an. Vreau sa facem, in iunie, un eveniment mare in Romania si ii invit pe toti tur-operatorii mari acolo. Sper sa pot sa bugetez astfel incat sa aiba si facilitati la invitatie, la participare. Nu vrem sa organizam numai conferinta, vrem sa realizam un tur al locurilor importante, unde ei sa invite turistii sa vina', a adaugat Maria Grapini. 

Romania participa la Targul International de Turism Berlin 2013, cel mai mare eveniment dedicat promovarii destinatiilor turistice din intreaga lume. Targul se desfasoara in perioada 6 - 10 martie 2013. 

Sursa: AGERPRES