Raiffeisen Bank ar putea cumpara portofoliul de retail al Citibank Romania

Data publicarii: 08-03-2013 | Finante-Banci

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) este interesat de achizitia portofoliului de retail al Citibank Romania, noteaza publicatia Der Standard, potrivit 4-traders.com.

Totodata, Raiffeisen ar mai fi dori sa achizitioneze si segmentul corporate al Citibank, anunta publicatia fara sa citeze surse exacte.

Oficialii RBI nu au dorit sa comenteze asupra informatiei.

Citibank Romania a anuntat la inceputul lunii decembrie a anului trecut ca a luat decizia strategica de a se concentra pe segmentul dedicat persoanelor juridice, in timp ce in cazul portofoliului de retail va fi luata in considerare o posibila vanzare.

esi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic, nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica”, anunta institutia de credit.

Citibank Romania a aratat ca in viitor va continua sa isi dezvolte operatiunile destinate clientiilor companii mari, institutii financiare si intreprinderi mici si mijlocii.

Sursa: Wall Street