Guvernul Ponta pregateste un impozit de peste 50% pentru tranzactiile financiare speculative

Data publicarii: 11-03-2013 | Finante-Banci

Guvernul Ponta pregateste asumarea pe legea restituirii proprietatilor, lege care prevede si un impozit situat intre 50 si 84% pe tranzactiile speculative.

"Intr-adevar, drepturile litigioase, cumparate si revandute sau sumele cu care vor fi despagubiti cei care au castigat de pe urma drepturilor litigioase vor fi impozitate, dar nu s-a luat o decizie finala politica si guvernamentala. Se va aplica un impozit cuprins intre 50 - 84% pentru ca se considera ca procentul care ramane la dispozitie este destul de bun ca rata a profitului", a declarat ministrul Daniel Chitoiu, potrivit Gandul.

Ministrul Finantelor a adaugat ca exista o estimare privind posibilele castiguri la buget din aceasta taxa, insa a spus ca cei care cumpara si vand drepturi litigioase nu vor mai avea portite.

"Nu am facut o estimare cat se va castiga de pe urma acestui impozit. Pentru cel care vinde si revinde drepturile litigioase, profitul care ii ramane este destul de mare pentru o tranzactie financiara. Din punct vedere liberal, impozitarea trebuie sa fie cat mai redusa, dar la activitatile speculative nu se mai pune problema din punct de vedere al impozitarii, este o tranzactie financiara speculativa. Va fi un impozit special", a mai spus Chitoiu.

Sursa: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: