Tranzactiile speciale au urcat lichiditatea BVB la 22,67 milioane euro

Data publicarii: 11-03-2013 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ a inregistrat vineri 14 tranzactii speciale, care au urcat lichiditatea pietei de actiuni la 22,67 milioane euro.

Impactul cel mai puternic asupra lichiditatii l-au avut cele cinci tranzactii speciale cu actiuni SIF2 Moldova, in valoare totala de 42,3 milioane lei, in contextul in care vineri era ultima zi in care investitorii mai puteau cumpara actiuni SIF2 pentru a putea participa la Adunarea Generala a Actionarilor /AGA/ in care va fi ales ales un nou Consiliu de Administratie. 

Cotatiile actiunilor listate la BVB s-au apreciat vineri in medie cu 0,42%, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, in timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a crescut cu 1,05%. 

Pe piata principala a BVB - Regular - au fost realizate tranzactii cu actiunile emise de 65 de companii, din care 28 au inregistrat aprecieri ale cotatiilor, iar 30 au scazut. 

Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate, a inregistrat o crestere de 0,54%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a crescut cu 0,55%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie si utilitati a scazut cu 0,22%. 

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a crescut cu 0,69%. 

Cele mai lichide titluri pe piata Regular (pentru tranzactii speciale este piata Deal) au fost SIF5 Oltenia, cu tranzactii de 6,31 milioane lei, si Fondul Proprietatea - 14,69 milioane lei.

Sursa: AGERPRES