Nikolai Beckers, noul CEO al COSMOTE Romania

Data publicarii: 13-03-2013 | Afaceri

COSMOTE Romania anunta ca dl. Nikolai Beckers a fost numit in functia de CEO al companiei, incepand cu 1 aprilie. Dl. Beckers va ocupa, de asemenea, pozitia de CEO  in cadrul Romtelecom. Dupa 5 ani in care a urmat un traseu de succes la conducerea operatiunilor OTE din Romania, dl. Stefanos Theocharopoulos va ocupa functia de Group Chief Technology & Operations Officer, atat pentru telefonia fixa, cat si cea mobila, in cadrul OTE Group. In Grecia, dl. Theocharopoulos va conduce o echipa de peste 6.000 de angajati. 

Dl. Beckers a fost CEO T-Systems Franta incepand din septembrie 2011. Acesta are o experienta extinsa in telecomunicatii, IT&C, Internet si Social Media. Mr. Beckers si-a inceput cariera in 1989 in cadrul Deutsche Bank si a ocupat o serie de pozitii de management ca Presedinte si CEO al Deutsche Telekom Franta, Managing Director al Deutsche Telekom Filipine, Financial Director al T-Online Franta. El a fost, de asemenea, CEO al subsidiarei DT din FYROM. Dl. Beckers detine un MBA la Universitatea din Koln, Germania.

Dl. Stefanos Theocharopoulos, CEO COSMOTE Romania din ianuarie 2008 si CEO al Romtelecom din iulie 2011, s-a alaturat Grupului OTE in 2002. A ocupat pozitiile de OTEGlobe Business Development Executive Director, OTE Investment Services Executive Technology Director, precum si pe cea de membru in Board-ul mai multor companii din cadrul Grupului OTE. Detine o diploma in Inginerie Electronica, de la Universitatea Sussex, precum si un masterat in Comunicatii Mobile si prin Satelit, de la Universitatea Westminster. 

Dl. Michael Tsamaz, Presedinte si CEO OTE Group si Presedinte al Consiliului de Administratie Romtelecom, a declarat: "Contributia lui Stefanos la cresterea rapida a COSMOTE Romania si la transformarea Romtelecom intr-o organizatie moderna si profitabila a fost esentiala. La fel de important va fi noul sau rol in procesul de transformare al OTE Group, avand ca principale obiective maximizarea eficientei operatiunilor de retea si optimizarea calitatii serviciilor oferite clientilor”. Dl. Tsamaz i-a urat dlui. Beckers mult succes in Romania si a adaugat: "Dupa un parcurs performant si indelungat in cadrul Deutsche Telekom Group, Nikolai Beckers vine in Romania cu o experienta valoroasa acumulata pe piete internationale. Sunt increzator ca va contribui la traseul pozitiv si la progresul operatiunilor noastre din Romania, o piata importanta pentru Grup, pastrand acelasi ritm”.