Card de salariat pentru a-ti verifica angajatorul

Data publicarii: 14-03-2013 | Finante-Banci

Planurile Guvernului pentru introducerea cardului de salariat, un document electronic pe care sa-l aiba orice persoana ce a intrat pe piata muncii, sunt imbratisate cu larghete de liderii de sindicat.

Desi, oficial, din partea Guvernului nu a iesit inca nimeni sa declare cat de serios s-a pus in discutie aceasta perspectiva, Ciprian Dragomir, inspector general de stat la Inspectia Muncii le-a expus reprezentantilor sindicatelor intentia privind introducerea acestui card, la un seminar care a avut loc, luna trecuta, la Sinaia. 

De atunci, conducerile sindicatelor reprezentate la acel seminar din cadrul proietului strategic "Dialog Social - catre o ruta flexibila pentru ocupare si incluziune" par sa fie cucerite de perspectiva distribuirii cardului de salariat.

"Este o intentie care probabil va fi pusa in practica in functie de disponibilitatea financiara, deoarece prespune niste costuri, dar noi, sindicatele o sustinem. 

Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii a prezentat in primul rand avantajele pe care acest document electronic le-ar aduce in munca inspectorilor din institutiile de control. 

Integral in ziare.com