Legea investitiilor va naste Autoritatea pentru Mediul de Afaceri

Data publicarii: 26-10-2006
Proiectul de lege a investitiilor prevede infiintarea unei Autoritati pentru Mediul de Afaceri pe structura Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) si va ingloba Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), a declarat vicepremierul Bogdan Pascu. Proiectul va intra in dezbaterea Guvernului saptamana viitoare."Actualul ARIS nu va mai avea obiect direct de activitate si ii vom reconfigura atributiile. Sper ca la sfarsitul saptamanii viitoare sa putem introduce proiectul in dezbaterea Guvernului iar in noiembrie sa ajunga in Parlament", a declarat Pascu.

Vicepremierul a afirmat ca se asteapta la mai mult din partea ANIMMC in sensul unei " agresivitati" in absobtia fondurilor structurale, dupa 1 ianuarie 2007.

Pascu a declarat ca regreta ca nu a reusit sa prevada un procent mai mare pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM), in proiectul bugetului pentru 2007. ANIMMC si Exim Bank au impreuna 0,2% din bugetul pe 2007, potrivit proiectului actual. Initial erau prevazuti 0,2% doar pentru ANIMMC, conform patronatului IMM-urilor.

Autoritatea pentru Mediul de Afaceri va avea un departament de vanzare a oportunitatilor romanesti. "Vreau sa ne facem cunoscuti din Patagonia pana in Groenlanda. Am discutat cu reprezentantii Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, care au acceptat sa promoveze aceasta lege a investitiilor printre membrii institutiei", a completat Pascu.

In alta ordine de idei, Pascu a precizat ca majoritatea programelor de stat pentru IMM-uri au fost trimise spre avizare la Consiliul Concurentei pentru a fi functionale anul viitor.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: