Business Angels, oameni cu idei pentru oameni cu bani

Data publicarii: 26-10-2006
Mykompany a lansat site-ul Bizangels dedicat investitorilor - persoane fizice, intitulate Business Angels, in cautare de antreprenori inovativi care nu au suficiente fonduri, a declarat Mihai Andrei, directorul companiei. Business Angels sunt oameni care au reusit in afaceri si intentioneaza sa isi extinda portofoliul cu alte start-up-uri. In esenta, spune Andrei, investitorii sunt in cautare de idei si proiecte inovative ce pot fi oferite de antreprenori carora le lipsesc fondurile suficiente pentru pornirea afacerii. Pentru Busines Angels, proiectele de pornire a unei afaceri presupun sume relativ mici cuprinse intre 5000 si 200.000 de euro si sunt ignorate de fondurile de investitii.

Site-ul dezvoltat de Mykompany, intitulat Bizangels.ro vizeaza afacerile mici si medii cu grad de previzionare ridicat, situate "aproape de casa".

Procedural, investitorii se inregistreaza pe site, isi creeaza un profil si incep cautarea de proiecte de afaceri. Cautarea este intermediata de softul site-ului Bizangels.ro conform unor criterii in prealabil stabilite. Criteriile sunt stabilite in functie de zone geografice de interes, domenii economice sau intervale de timp.

"In general 80% din proiectele antreprenoriale de pe un asemenea site sunt fara succes, insa restul de 20% are o sansa uriasa de a deveni o afacere buna", a adaugat Andrei. Bizangels.ro percepe o redeventa de aproximativ 100 de euro pentru intermedierea (matching) pe care o asigura in scopul de a filtra pe antreprenorii cu adevarat interesati de un start-up.

In spatele unui site-ului se afla o baza de date complexa destinata acxoperirii identitatii investitorului si asigurarii tuturor filtrelor necesare in alegerea unei posibile afaceri de succes.

"Maturitatea unui astfel de site se atinge dupa un an si trebuie sa asigure in jur de 20 - 30 contacte, adica cereri de finantare, pe luna intre antreprenori si investitori; de cande exista online, ceva mai mult de doua luni, Bizangels a fost contactat de peste 50 de finantatori", a declarat Andrei. Capitalul de pornire pentru site-ul Bizangels s-a cifrat la 2000 de euro.

Cele mai solicitate domenii sunt serviciile de afaceri, imobiliarele, turismul si afacerile cu computere ori software. Din punct de vedere geografic, cei mai multi Business Angels se afla in Bucuresti (30%), urmati de cei din Transilvania si Banat (26%). Cei mai multi antreprenori se gasesc in aceleasi regiuni, intr-o proportie cumulata de 65%. 

Intermedierile online dintre Business Angels si intreprinzatori sunt extrem de populare in Marea Britanie, unde conceptul a fost inventat, si in regiunea Veneto din Nord-Estul Italiei.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: