BVB isi mentine neschimbate politica de comisioane si statutul

Data publicarii: 15-03-2013 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ isi va mentine neschimbate politica de comisioane si statutul, dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor /AGA/ privind modificarea politicii tarifare nu a intrunit joi cvorumul necesar, a declarat, pentru AGERPRES, Stere Farmache, membru al Consiliului de Administratie al BVB, fost presedinte si director general al BVB.

Joi a fost a doua convocare a AGA, iar, pe ansamblu, a cincea incercare nereusita pentru discutarea modificarii tarifelor aplicate brokerilor pentru tranzactiile intermediate. 

Au fost prezenti joi actionari care detin 40,15% din capitalul Bursei, insa cvorumul necesar era de 50%. La prima convocare prezenta a fost de 19,34%. 

Consiliul de Administratie a propus scaderea comisioanelor variabile din valoarea tranzactiilor si introducerea unui tarif fix lunar de 3.500 lei, fiind vizata cresterea lichiditatii. Propunerea ar fi avantajat brokerii cu rulaje foarte mari, care ar fi avut astfel costuri mai reduse, iar cheltuielile urmau sa creasca pentru brokerii care intermediaza tranzactii mai mici. 

In prezent, Bursa aplica un comision de 0,117% din valoarea vanzarilor si de 0,045% din valoarea achizitiilor, indiferent de valoarea tranzactiilor.

Sursa: AGERPRES