Banca Elvetiei promite sa protejeze in continuare francul de criza zonei euro

Data publicarii: 15-03-2013 | Finante-Banci

 Banca Nationala a Elvetiei s-a angajat joi sa previna in continuare aprecierea francului, dupa ce si-a dublat aproape detinerile valutare pentru a proteja tara de criza datoriilor din zona euro.

Banca centrala a redus estimarea referitoare la inflatie si a anuntat ca va lua toate masurile necesare pentru a mentine francul in limita a 1,2 unitati pentru un euro, relateaza Bloomberg

In raportul trimestrial de politica monetara, institutia a mentinut dobanda cheie in intervalul 0-0,25%, in conformitate cu asteptarile analistilor.

 Banca Nationala a Elvetiei a stabilit in septembrie 2011 un plafon maxim pentru franc de 1,2 unitati pentru un euro, dupa ce investitorii au adus moneda aproape la paritate cu euro, punand in pericol cresterea economica.

Campania de prevenire a aprecierii monedei a umflat rezervele valutare ale bancii centrale elvetiene la peste 400 de miliarde de franci. Anul trecut, institutia a cheltuit pentru interventii pe piata valutara 188 de miliarde de franci, de 10 ori mai mult decat in 2011.

  Francul a fost tranzactionat joi in jurul valorii de 1,2347 unitati pentru un euro.

Sursa: Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: