Bani Gratis. De unde mai poti obtine finantare nerambursabila pentru afacerea ta

Data publicarii: 15-03-2013 | Finante-Banci

Oportunitatea de a se finanta din fonduri europene nerambursabile reprezinta o gura de oxigen pentru companiile romanesti, sufocate de lipsa de lichiditati si de accesul dificil la credite bancare. Ce alte programe de finantare gratuita mai au la dispozitie firmele autohtone si cum le pot accesa?

Peste 36.000 de proiecte au fost depuse din 2007 pana in prezent, pentru obtinerea de fonduri structurale si de coeziune. Dintre acestea, au fost aprobate 11.445, pentru care Comisia Europeana a efectuat plati in valoare de 2,2 miliarde de euro, reprezentand doar 11,5% din cele aproape 20 de miliarde de euro alocate Romaniei pentru perioada 2007-2013. Ceva mai bine stam in cazul fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, unde au fost selectate pentru a primi finantare nerambursabila 68.115 de proiecte in suma de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de angajare de 77% a fondurilor disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Catre beneficiari au fost efectuate plati de aproximativ 4,7 miliarde de euro, ceea ce inseamna o absorbtie de peste 54% din sumele alocate de catre Uniunea Europeana prin acest program.

Pe langa fondurile europene, companiile mai pot obtine finantare gratuita accesand ajutoare de stat, programe sustinute de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), granturi oferite de guverne si ambasade straine, dar si de alte companii private mari.

Integral pe InComeMagazine.ro