Internautii sunt deceptionati de viitoarea inchidere a Google Reader

Data publicarii: 15-03-2013 | IT&C

Multi internauti s-au declarat deceptionati joi de viitoarea inchidere a cititorului de flux RSS Google Reader, anuntata de compania de internet la inceputul lunii iulie, relateaza AFP.

O petitie care solicita pastrarea serviciului, postata pe site-ul change.org, a strans aproape 73.800 semnaturi pana joi seara. 'Increderea noastra in celelalte produse ale Google (Gmail, YouTube si chiar Google+) necesita ca dvs. sa respectati felul si motivele pentru care va folosim serviciile', arata initiatorul petitiei, newyorkezul Dan Lewis. 

Serviciul Google Reader a fost lansat in 2005 pentru a permite internautilor sa urmareasca actualizarile site-urilor care ii intereseaza, utilizand fluxul RSS. Twitter a facut ca acest serviciu sa fie demodat, oferind clientilor actualizari in timp real pe calculator sau pe telefonul mobil. 

'Chiar daca produsul are utilizatori fideli, folosirea lui a scazut de la un an la altul', a spus Urs Holzle, sef infrastructuri la Google, in mesajul postat pe un blog al grupului, in care anunta inchiderea serviciului. 

Unii aparatori ai Google Reader subliniaza totusi ca serviciul continua sa fie utilizat pentru a evita cenzura, de exemplu in tari din Orientul Mijlociu ca Iranul. Datele de pe Google Reader se afla pe servere ale Google, ceea ce inseamna ca, pentru a le bloca, cenzorii trebuie sa blocheze accesul la aproape toate site-urile companiei de internet. 

Sursa: AGERPRES