In Romania, si cartile se vand in rate cu buletinul

Data publicarii: 26-10-2006
In Sfantu Gheorghe exista o librarie care vinde carti in rate, la mica intelegere, aflam de pe site-ul Antena3. Procedura este simpla. Clientii isi aleg cartile pe care vor sa le cumpere, dupa care ii lasa vanzatorului o copie dupa buletin. In functie de pretul cartilor, comerciantul si clientul stabilesc impreuna numarul de rate. Creditul este fara dobanda, insa ratele nu pot fi mai multe de douasprezece. Libraria de unde cumpara covasnenii carti in rate este singurul loc din Sfantu Gheorghe unde se vand volume in limba romana. Cartile costa intre 20 de mii de lei vechi si un milion si jumatate.

Ideea vanzarii cartilor in rate i-a venit unui client. Omul iubeste lectura, dar nu are bani sa-si cumpere volumele preferate. Asa ca, intr-o zi l-a intrebat pe vanzator daca nu ar putea cumpara in rate. Conducerea librariei a fost de acord, asa ca ideea s-a extins pentru toti clientii.

Oamenii care intra prima oara in librarie se mira cand afla ca pot cumpara carti cu buletinul. Conducerea librariei spune ca de cand a introdus sistemul de rate, vanzarile au crescut simtitor. Problema este ca libraria nu-i poate executa pe rau-platnici. Vanzatorii spun insa ca cine nu-si achita cartile la termen este facut de rusine in presa locala.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: