Mechel Targoviste a concediat 512 salariati

Data publicarii: 18-03-2013 | HR/Cariere

Mechel Targoviste a concediat 512 salariati ale caror posturi au fost desfiintate, urmand ca acestia sa primeasca plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute, potrivit informatiilor transmise de companie, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

'Avand in vedere situatia economica a societatii si intentia ferma privind reorganizarea activitatii a fost necesara redimensionarea personalului in concordanta cu volumul prognozat al productiei in vederea asigurarii reusitei in implementarea unui plan de reorganizare. Din acest motiv, incepand din data de 11 martie 2013, conducerea societatii impreuna cu reprezentantii administratorului judiciar au procedat la comunicarea de preavize catre 512 salariati ale caror posturi au fost desfiintate ca urmare a aprobarii unei noi organigrame', mentioneaza raportul transmis BVB. 

Salariatii care au primit preavize urmeaza sa fie concediati si vor avea un preaviz de de 20 de zile lucratoare si plati compensatorii in cuantum de 3 salarii brute, conform sursei citate. 

Combinatul de oteluri speciale Mechel Targoviste a inregistrat, in 2012, pierderi de 104,08 milioane lei, in scadere fata de anul anterior, cand pierderile au totalizat 138,34 milioane lei, potrivit raportarilor companiei transmise BVB. 

Veniturile s-au cifrat, anul trecut, la 941,3 milioane de lei, mai mici fata de nivelul de 1,073 miliarde de lei raportat pentru 2011. Compania avea datorii totale de 538,01 milioane de lei, in scadere de la 591,92 milioane de lei la finele lui 2011. 

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie 2013 ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, pentru suma simbolica de 230 de lei. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: