Cipru: Micii deponenti ar putea fi scutiti de impozitul pe depozitele bancare

Data publicarii: 19-03-2013 | International

Banca Centrala Europeana sustine ca pot fi adoptate amendamente la planul de sprijin financiar destinat Ciprului, atata timp cat Guvernul de la Nicosia isi respecta contributia de 6 miliarde de euro. Franta si Germania pledeaza si ele pentru o mai buna protectie a micilor investitori.

Jorg Asmussen, membru german al Directoratului Bancii Centrale Europene, a vorbit astazi pentru prima data despre o posibila modificare a planului de sprijin financiar pentru Cipru, decis sambata, la Bruxelles. "Planul nu este al Troicii sau al altui guverneste, ci este programul de ajustare al guvernului cipriot", a punctat Jorg Asmussen, la o conferinta organizata la Berlin.

In acelasi timp, o sursa din Comisia Europeana, citata de Reuters, a declarat, la Bruxelles, ca negocierile pentru revizuirea planului sunt deja in in curs de desfasurare.

"Daca presedintele cipriot doreste sa schimbe ceva in impozitarea depozitelor bancare, o poate face, pentru ca decizia ii apartine. Cu o singura conditie: sa asigure finantarea din partea Ciprului”, a arata sursa citata. Cu alte cuvinte, oricare ar fi decizia, Ciprul trebuie sa contribuie la planul de ajutor financiar cu cele aproximativ 6 miliarde de euro.

"Guvernul cipriot decide singur cum isi va finanta contributia”, a declarat tot astazii purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel.

Integral pe InComeMagazine.ro