China sufera de simptomele crizei financiare globale din 2008

Data publicarii: 19-03-2013 | International

China, cea de-a doua mare economie a lumii, prezinta semnele ingrijoratoare care au declansat criza financiara care a debutat in Statelor Unite, incepand cu 2008, au avertizat economistii bancii nipone Nomura.

Principalele probleme ale economiei chineze se regasesc in datoriile care au o rata de acumulare tot mai accelerata, declinul perspectivelor de crestere economica si preturile mari in sectorul imobiliar, au sustinut analistii bancii nipone, citati de site-ul se stiri CNBC.  

"China se confrunta cu riscuri tot mai mari ale unei crize financiare sistemice, iar guvernul trebuie sa ia masuri rapide pentru a le limita. Consideram ca amploarea riscurilor financiare din China nu sunt evaluate corect de investitori”, au scris analistii japonezi intr-un raport publicat la sfarsitul saptamanii trecute. In cazul in care statul chinez va pastra o politica monetara relaxat in acest an, ar putea creste posibilitatea unei crize financiare in 2014, alimentand inflatia si indatorarea la nivelul economiei, potrivit specialistilor bancii Nomura.

 "Este in mod clar o alegere dificila, dar nu o putem exclude, din cauza presiunilor foarte mari in China pentru mentinerea cresterii economice puternice”, se arata in raport.

Integral in Adevarul

Tag-uri: