Cipru: Parlamentul a respins planul de salvare financiara a tarii

Data publicarii: 20-03-2013 | Finante-Banci

Parlamentul de la Nicosia a respins, marti, cu o mare majoritate de voturi, planul de salvare financiara a Ciprului convenit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu ministrii de finante din zona euro, care prevederea si un impozit exceptional pe depozitele bancare, transmit agentiile internationale de presa.

Toate partidele au votat impotriva planului, cu exceptia partidului de guvernamant, DISY, care s-a abtinut. In total, s-au inregistrat 36 de voturi contra si 19 abtineri. 

Planul menit sa salveze insula de la faliment a fost respins, desi versiunea prezentata de guvernul de la Nicosia si supusa la vot a fost modificata fata de proiectul initial si propunea exceptarea de la impozitare a depozitelor bancare mai mici de 20.000 de euro. 

Anuntul respingerii planului a generat o explozie de bucurie in randul miilor de persoane reunite in jurul cladirii parlamentului de la Nicosia. 

Anticipand acest rezultat, presedintele Ciprului, Nikos Anastasiades, convocase cu cateva ore inainte, o reuniune cu liderii grupurilor parlamentare pentru dimineata zilei de 20 martie.

Sursa: AGERPRES