Cum poti obtine dobanzi mai mari la depozite

Data publicarii: 20-03-2013 | Finante-Banci

In dorinta de a eficientiza costurile si pentru a usura viata clientilor, bancile pun accentul tot mai mult pe segmentul online. In ceea ce priveste depozitele constituite prin intermediul Internet banking-ului, dobanzile aferente acestora sunt mai mari cu pana la 1% fata de cele standard, la lei, si cu cel mult 0,5% mai mari la cele in valuta.

"Prin aceasta strategie de marketing, bancile incearca sa incurajeze utilizarea serviciilor de Internet banking. Serviciile electronice reduc costurile de procesare si pe cele operationale ale clientilor. Este de asteptat ca un client care foloseste Internet banking pentru a constitui depozite sa faca si plati sau alte operatiuni in mod electronic, iar reducerile de costuri pentru banci pot fi importante", a precizat Dragos Cabat, Managing Partner la portalul financiar Efin.ro.

Cea mai mare banca din sistem, BCR, ofera bonus de dobanda pentru depozitele cu dobanda fixa, atat pentru cele standard cat si pentru cele promotionale, clientilor care aleg sa isi constituie depozitul prin Click 24 Banking si Alo 24 Banking. 

De exemplu, in cazul depozitului Succes BCR, clientii care isi constituie depozitele online beneficiaza de o bonificatie mai mare cu 0,25 puncte procentuale decat nivelul standard sau promotional din oferta valabila la ghiseu. Dobanda standard aferenta unui depozit in lei la termen de 3 luni pana in 20.000 lei este de 4%.

Banca nu percepe costuri pentru deschiderea, administrarea sau pentru lichidarea contului de depozit.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: