Cele mai bune dobanzi pentru refinantarea creditelor de nevoi personale

Data publicarii: 21-03-2013 | Finante-Banci

Creditele de nevoi personale accesate in perioada de boom economic au devenit astazi o povara pentru majoritatea romanilor. O solutie pentru reducerea acesteia este accesarea unui credit de refinantare, care sa permita  obtinerea unor rate lunare mai mici. In plus, astfel de produse bancare pot duce atat la consolidarea datoriilor, cat si la suplimentarea valorii imprumutului initial. In cele ce urmeaza va prezentam cele mai mici costuri pentru refinantarea creditelor de nevoi personale in moneda nationala.

- Creditul Solutia BT in lei acordat de Banca Transilvania poate fi accesat atat la o  dobanda variabila, de 9,29%, raportata la ROBOR 6 luni, cat si cu dobanda fixa de 6,90% tn primii doi ani si ulterior variabila. Pentru varianta cu dobanda fixa in primii doi ani, DAE are o valoare de 7,12%, in cazul unui imprumut in valoare de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani. Comisionul de analiza a dosarului este zero, iar cel de administrare a creditului se percepe anual, intr-o singura transa, avand o valoare de 150 lei. Pentru creditele cu o valoare de cel putin 25.000 euro, echivalent in lei, este obligatorie incheierea unei asigurari de viata la 20% din valoarea creditului. In cazul in care clientul nu isi incaseaza venitul in cont BT, acestia nu beneficiaza de reducerea cu 0,5 p.p. a dobanzii.

- Prin creditul de refinantare nevoi personale ING Personal cu asigurare, ING Bank poate acorda o suma maxima de 13.350 de euro, in echivalent. Dobanda variabila este de 10,85%, raportata la ROBOR la 3 luni, iar DAE este de 11,89%, pentru un imprumut de 10.000 de lei pentru o perioada de 5 ani. Costul asigurarii este de 0,03 %/luna din suma asigurata. Comisionul de administrare este de 1%, iar cel de analiza, de 105 lei, ambele aplicandu-se la inceput. Marja adaugata de banca indicelui de referinta ROBOR 3 luni este personalizata in functie de: incasarea salariului in contul bancii, istoricul clientului sau perioada de creditare.

- Creditul de refinantare de la Credit Agricole are o dobanda variabila de 11,48%, iar DAE, pentru 10.000 de lei pe o perioada de 5 ani, este de 12,1%. Gradul de indatorare al solicitantului poate ajunge pana la 64%, iar banca ia in calcul o gama variataa de venituri: salarii , pensii, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din profesii liberale, venituri obtinute de navigatori. Asigurarea costa 0,2%/luna, iar comisionul de analiza a dosarului este de 913 lei si se aplica la inceput. In cazul in care se doreste conversia valutara a creditului de refinantare, comisionul perceput este de 0,5%. Suma maxima poate ajunge la 30.000 de euro.

Integral pe InComeMagazine.ro