CONSILIUL CONCURENTEI ANALIZEAZA PRELUAREA REAL ROMANIA DE CATRE AUCHAN

Data publicarii: 21-03-2013 | Afaceri

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care Auchan Romania SA preia controlul asupra real,- Hypermarket Romania SRL.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Desi tranzactia a fost notificata initial Comisiei Europene, Consiliul Concurentei din Romania a fost considerata autoritatea cea mai potrivita pentru a realiza o analiza detaliata a pietelor pe care Auchan isi consolideaza pozitia in urma preluarii Real.

Auchan Romania este membra a Grupului Auchan, ce activeaza pe piata comercializarii cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent in 12 tari.

Real Romania este membra a grupului Metro, grup prezent in sectorul comertului cu amanuntul si cu ridicata de produse de alimentare si nealimentare in mai multe tari.

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa prezinte eventualele observatii sau puncte de vedere in legatura cu operatiunea de concentrare economica pana la data de 29.03.2013, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 013701, Oficiul Postal nr.33.

Comunicat de presa