Vrei o finantare ieftina? Acceseaza un credit BEI

Data publicarii: 22-03-2013 | Finante-Banci

Pentru orice companie, o finantare bancara ieftina inseamna dobanzi reduse, lipsa garantiilor, perioade de gratie in debutul creditarii si stimulente financiare traduse prin rambursari banesti. Toate aceste patru conditii sunt indeplinite de creditele pentru investitii acordate de 9 banci romanesti din surse BEI. Sigur, sunt cateva conditii care trebuie indeplinite, insa la final, societatea finantata isi atinge scopul: dezvoltarea afacerii.

Finantarea de pe piata interbancara, fie ea locala sau europeana, ramane destul de scumpa, fiind afectata de costul in crestere al riscului. Companiile pot evita transmiterea acestor influente in pretul creditelor prin accesarea  imprumuturilor de la entitati bancare cu rating AAA. Una dintre acestea este Banca Europeana pentru Investitii (BEI), care, prin acordurile incheiate si cu institutii de credit din Romania, acorda cei mai ieftini bani pentru investitii, capital de lucru si co/prefinantari asociate fondurilor europene.

Din sursele atrase de la BEI, bancile romanesti finanteaza companii din diferite sectoare precum agricultura, productie, turism sau transporturi. De altfel, institutia europeana sprijina in special absorbtia fondurilor acordate de catre Uniunea Europeana, peste 75% din finantari avand o astfel de destinatie. De asemenea, BEI asigura asistenta tehnica de inalta calitate pentru proiectele care se finanteaza din fondurile structurale si de coeziune, si, mai nou, pentru proiectele finantate in regim de parteneriat public privat. Totodata, astfel de imprumuturi pot fi folosite de societati si pentru refinantarea unor cheltuieli realizate din surse proprii sau din credite bancare.

Integral pe InComeMagazine.ro