Angajatii Dacia si-au reluat activitatea. Sanctiuni pentru protestatari

Data publicarii: 22-03-2013 | Diverse

Angajatii Uzinei Vehicule Dacia si-au reluat, joi, activitatea dupa ce cu o zi in urma sute dintre acestia au protestat fiind nemultumiti de prevederile noului Contract Colectiv de Munca (CCM).

  Reluarea activitatii si revenirea la desfasurarea normala a productiei au fost conditiile pe care angajatii au fost nevoiti sa le indeplinesca pentru ca negocierile dintre conducerea companiei si membrii Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) pe tema CCM sa continue.

Cum vor fi sanctionati protestatarii

Protestul angajatilor uzinei Dacia a fost catalogat ca fiind unul ilegal de catre conducerea companiei. Reprezentantii SAD s-au desolidarizat, la randul lor, de participantii la greva spontana.

Salariatii care au participat la prostest nu vor fi platiti pentru perioadele de timp in care "au absentat nemotivat din postul de lucru", potrivit unui comunicat remis gandul.

"Conducerea Dacia va demara procedurile legale in vederea sanctionarii angajatilor care au incalcat prevederile CCM si ale Regulamentului intern, prin absentarea de la locul de munca", explica reprezentantii Dacia.

"O alta masura avuta in vedere de conducerea Dacia este tragerea la raspundere materiala a celor care sunt raspunzatori de prejudiciile cauzate de intreruperea ilegala a activitatii", adauga acestia.

Sursa: Gandul.info