Brokerii vor intermedia peste 50% din primele de asigurari in 2014

Data publicarii: 22-03-2013 | Bursa

Gradul de intermediere prin brokeri a primelor de asigurare va depasi 50% la inceputul anului viitor, urmare a cresterii cantitative si calitative a retelelor acestora, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, Bogdan Andriescu. 

"Lucrurile incep sa se aseze in acest domeniu. Daca acum cativa ani se punea accent pe extinderea cantitativa a retelelor, acum observ, in urma intalnirilor din teritoriu, ca are loc o crestere calitativa. Angajatii brokerilor sunt mai bine pregatiti si rezultatele nu intarziat sa apara. In acest context, anticipez ca la inceputul anului 2014 brokerii vor depasi pragul de 50% in privinta gradului de intermediere a primelor subscrise, de la 43% la finele anului 2012", a spus Andriescu (foto), prezent la un eveniment de specialitate.

In 2012, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), brokerii au intermediat prime de asigurare in suma de 3,58 miliarde de lei, in urcare cu 15,1% fata de anul precedent, scrie Mediafax.

Veniturile obtinute din activitatea de brokeraj au crescut cu 17%, la 707,8 milioane de lei.

Raportat la primele subscrise de asiguratori, cota brokerilor a crescut cu 3,5 puncte procentuale, la 43,3%.

Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a avansat cu 5,7%, la 8,27 miliarde de lei.

Potrivit lui Andriescu, contextul macroeconomic, modificarea arhitecturii institutiei de supraveghere si cresterea concurentei vor fi principalele provocari cu care jucatorii din piata de profil, atat asiguratori, cat si brokeri, se vor confrunta in acest an.

Integral in Wall Street