Ernst & Young lanseaza competitia Young Tax Professional of the Year 2013

Data publicarii: Astazi, 25-03-2013 | HR/Cariere

Ernst & Young anunta debutul celei de-a treia competitii consecutive Young Tax Professional of the Year. Aceasta competitie le permite studentilor cu rezultate academice bune, selectati din peste 30 de tari, sa concureze si sa se afirme in fata unui juriu de experti, demonstrandu-si abilitatile tehnice si profesionale in domeniul fiscal. 

Stephan Kuhn, Ernst & Young EMEIA Tax Leader, afirma: "Am creat programul Young Tax Professional of the Year pentru a reuni viitoare talente din domeniul fiscalitatii. Dorim sa le demonstram cat de mult s-a schimbat astazi profesia de specialist in fiscalitate, modul in care este gestionata activitatea in diferite culturi, precum si sa ii familiarizam cu setul de abilitati necesare liderilor de maine”.

"Acest program le ofera studentilor posibilitatea de a afla, invata si de a face schimburi de experienta cu persoane din diferite medii, aflate la inceput de cariera, asigurandu-le totodata numeroase oportunitati de a acumula cunostinte noi”, mentioneaza Venkatesh Srinivasan, Partener si Lider al Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica din cadrul Ernst & Young Romania.

Participantii la aceasta competitie vor avea acces la formare profesionala de exceptie in domeniul leadership-ului si instruire tehnica individuala, beneficiind in acelasi timp de oportunitatea de a stabili legaturi cu persoane importante din cadrul organizatiilor internationale.

Din program fac parte aproximativ 200 de universitati din peste 30 de tari. Anul acesta Romania participa la acest program pentru a doua oara. In 2012, Olga Tene, finalista a Romanian Tax Academy, a castigat premiul al doilea la competitia internationala de fiscalitate Young Tax Professional of the Year, care s-a desfasurat in Boston, SUA. Olga a fost selectata dintr-un numar de 20 de finalisti din diverse tari care au concurat pe parcursul a 4 zile. In urma acestei realizari remarcabile, Olga a fost premiata cu o vizita de afaceri de 10 zile la centrul regional de asistenta fiscala al Ernst & Young din Londra.

Mai mult decat o simpla competitie

Competitia Young Tax Professional of the Year se desfasoara in doua etape - locala si internationala. Juriul va evalua atat abilitatile creative si analitice, cat si pe cele practice.

Etapa 1 - Competitia locala:

In cursul competitiei desfasurate in tara de origine, se vor evalua atat abilitatile tehnice ale candidatilor, cat si cele comerciale. Selectia locala se face prin intermediul EY Tax Academy, parte a procesului de recrutare a absolventilor pentru departamentul de Asistenta Fiscala, pentru care aplicatiile se depun online pe http://www.ey.com/RO/en/Careers pana la 15 aprilie 2013. 

Etapa 2 - Finala internationala:

Avand loc in Copenhaga, Danemarca (pe parcursul celui de-al 67-lea Congres al Asociatiei Internationale de Fiscalitate desfasurat in luna august 2013), finalistii vor avea sansa de a lucra indeaproape cu diversi specialisti in domeniu. Acestia vor trebui sa rezolve studii de caz si sa participe la interviuri in fata juriului de experti pentru a-si demonstra cunostintele acumulate. Juriul ii va confirma ulterior pe cei trei castigatori ai competitiei Young Tax Professional of the Year.

Ceremonia de decernare a premiilor: 

Finalistii vor fi invitati sa ia parte la o ceremonie de decernare a premiilor in cadrul careia - dupa analiza performantelor individuale - se vor anunta castigatorii. 

Mai mult decat un simplu trofeu 

Ca o recunoastere a abilitatilor tehnice si a profesionalismului de care au dat dovada in fata juriului, cei trei castigatori vor primi cate un premiu care reprezinta in acelasi timp o ocazie de a-si valorifica experienta personala, precum si o oportunitate de a fi conectati la diferitele piete din domeniul fiscalitatii si de a intelege efectiv parcursul acestora:


  • Premiul 1: o calatorie de afaceri de 30 de zile "in jurul lumii” care va presupune vizite de lucru desfasurate pe parcursul a 10 zile la centre regionale importante de asistenta fiscala ale Ernst & Young situate in Londra, Washington DC si Hong Kong. 
  • Premiul 2: o vizita de 10 zile la unul din centrele regionale de asistenta fiscala ale             Ernst & Young. 
  • Premiul 3: o invitatie de a participa la o conferinta internationala Ernst & Young, in cadrul careia castigatorul va avea oportunitatea de a se intalni cu liderii si clientii cheie ai                 Ernst & Young. 

Premiul special pentru Leadership "Patrick Dibout”: purtand numele unuia dintre fondatorii competitiei, acest premiu se acorda candidatului care demonstreaza calitati speciale de leadership, precum si un interes si o capacitate sporita de a valorifica diverse perspective si idei. Castigatorul este selectat de catre colegi in functie de disponibilitatea acestuia/acesteia de a-i asculta pe ceilalti si de a cunoaste alte culturi.

comunicat de presa