Viitorul programului Prima Casa, dezbatut cu presedintele F.N.G.C.I.M.M.

Data publicarii: 25-03-2013 | Imobiliare

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari de miercuri, 27 martie 2013, va fi locul de intalnire al specialistilor din domeniul imobiliar care vor dezbate situatia curenta din piata rezidentiala si viitorul acesteia in actualul context economic. Evenimentul organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) se va desfasura in incinta World Trade Center, Bucuresti intre orele 9:00 - 13:00.

Reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditarii pentru I.M.M.-uri, in frunte cu presedintele Aurel Saramet, ai Institutului National de Statistica sau ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, alaturi de cei mai activi brokeri imobiliari, vor raspunde la intrebarea "Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?”.

Date la zi pentru "Prima Casa” si preturile reale de tranzactionare din imobiliare

Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditarii pentru I.M.M.-uri, va fi prezent in cadrul conferintei, oferind participantilor o statistica la zi a garantiilor acordate prin programul "Prima Casa”, dar si o previziune pentru anul in curs.

Mihai Gheorghe, director al Directiei de Statistica a Preturilor din cadrul I.N.S., sau Nicolae Iancu, director al Directiei de Publicitate Imobiliara din A.N.C.P.I., sunt alte doua nume care se vor alatura conferintei. Acestia ne vor furniza cele mai recente date privind nivelul tranzactiilor din piata imobiliara si preturile de tranzactionare, precum si evolutia acestora din ultima perioada. Impreuna, vom face previziuni privind viitorul pietei rezidentiale in functie de modificarile programului "Prima Casa”.

"Am reusit pentru aceasta editie a Conferintei Nationale sa aducem alaturi de noi persoane ancorate puternic in ceea ce inseamna preturi reale de tranzactionare sau evolutie a tranzactiilor. Impreuna cu acesti parteneri de dialog, dar si cu participanti din randul dezvoltatorilor, ai marilor companii de consultanta imobiliara sau ai Uniunii Notarilor, pentru a mentiona doar cativa, vom creiona un tablou real a ceea ce inseamna piata rezidentiala in Romania”, declara Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

Creste numarul tranzactiilor intermediate de brokerii imobiliari

"Piata brokerilor imobiliari 2012”, singurul studiu din Romania dedicat comunitatii agentilor si brokerilor imobiliari, isi face publice rezultatele tot in cadrul Conferintei Nationale a Brokerilor Imobiliari. 

Primele date ale studiului de anul acesta indica o crestere a numarului de tranzactii incheiate de clienti prin intermediul unui broker imobiliar, dar si o activitate mai intensa depusa de agenti pe tot parcursul anului 2012. Daca in 2011, doar 67% dintre ei reuseau sa incheie tranzactii cu minim 1 din 10 clienti, in 2012, peste 80% dintre ei ating cel putin acest target. In plus, procentul celor care nu reusesc sa incheie tranzactii nici macar cu un sfert dintre clientii cu care au efectuat vizionari a scazut in doar un an de la 64% la 54%.

Studiul ”Piata brokerilor imobiliari” a ajuns in 2013 la cea de-a doua editie, fiind singura cercetare adresata comunitatii imobiliare de la noi din tara. Raportul complet al studiului releva profilul activitatii de broker imobiliar, dar si pe cel al clientului din imobiliare si va fi facut public in cadrul evenimentului din 27 martie 2013.

5 milioane de euro alocate exclusiv pentru creditul KIWI-ABI

In cadrul aceluiasi eveniment, va fi lansat si primul produs de creditare creat special pentru clientii brokerilor imobiliari. ABI, in parteneriat cu KIWI Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local, aduc pe piata, in premiera pentru brokerii membri ai asociatiei, creditul KIWI-ABI. KIWI Finance a anuntat deja alocarea unui plafon de 5 milioane de euro exclusiv pentru acest tip de credit dedicat clientilor brokerilor ABI care nu isi pot achizitiona o locuinta decat prin accesarea unui credit imobiliar.

ABI continua si traditia de anul trecut oferind cu prilejul evenimentului distinctiile "Brokerul Anului” si "Juniorul Anului”, titluri onorifice acordate unor brokeri imobiliari care s-au evidentiat in 2012 prin profesionalismul si rezultatele obtinute.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: