Majoritatea bancilor cipriote se vor redeschide marti

Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci

Banca Centrala a Ciprului a anuntat luni ca majoritatea cooperativelor de credit si a bancilor comerciale locale, cu exceptia Bank of Cyprus si Popular Bank - cele mai mari din Cipru -, isi vor relua activitatile cu publicul marti, dupa o saptamana in care au ramas inchise pentru a evita o retragere masiva a banilor, transmite agentia cipriota CNA.

Bank of Cyprus si Popular Bank vor ramane inchise pana joi, iar restrictiile privind suma maxima care poate fi retrasa de la ATM, stabilita la 100 de euro pe zi, vor ramane in vigoare pana atunci. 

Institutiile financiare din Cipru nu si-au mai deschis portile din data de 16 martie, in conditiile in care Cipru si creditorii internationali au purtat negocieri dificile pentru un plan de asistenta financiara. 

Dupa 12 ore de discutii cu UE si FMI, Cipru a acceptat luni inchiderea Cyprus Popular Bank, a doua mare banca a tarii, in timp ce depozitele garantate, cele mai mici de 100.000 de euro, urmeaza sa fie mutate la Bank of Cyprus. Depozitele negarantate, cele mai mari de 100.000 de euro, urmeaza sa inregistreze pierderi de 4,2 miliarde de euro. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: