Cum iti poti majora dobanda la depozite bancare?

Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci

Cine nu isi doreste o dobanda mai mare la depozite pentru banii economisiti? Majoritatea bancilor locale ofera deponentilor solutii pentru a primi o dobanda mai mare decat cea standard.

In ultimii ani, odata cu adoptarea pe scara a larga a internetului de catre romani, si cu dezvoltarea sistemelor informatice ale bancilor, a aparut si posibilitatea de a ne constitui singuri depozite bancare in lei sau valuta, prin internet banking.

Fiecare banca locala ofera clientilor proprii posibilitatea de a vizualiza si efectua tranzactii, de acasa, prin internet. Pe langa aceste servicii, mai nou putem chiar deschide conturi noi in lei sau valuta, conturi de economii, sau solicita emiterea unui card, si totul fara sa ne deplasam la banca.

Prin oferirea acestor servicii, clientii economisesc timp pretios, iar bancile isi reduc costurile cu angajatii sau cu numarul de agentii bancare. Daca pana in 2008 bancile deschideau in frenezie noi unitati bancare, in ultimii 4 ani, si pe fondul crizei economice si financiare, dar si datorita noilor technologii, numarul acestora scade acum cu cateva sute in fiecare an.

Dobanda mai mare la depozitele deschise online

Pentru a incuraja clientii sa isi deschida depozite bancare prin internet banking, bancile au venit cu un stimulent, o dobanda mai mare decat cea oferita la depozitele constituite in agentiile bancare. Astfel, daca vrei sa primesti o dobanda mai mare, nu intra in agentiile bancare.

Bonusul de dobanda poate ajunge si la 1 procent la lei, peste oferta bancii de la ghiseu, in cazul bancii Credit Europe Bank. Majoritatea bancilor care ofera aceasta facilitate, platesc in plus 0.25% fata de oferta standard, pentru economiile in lei.

Integral in MoneyCenter.ro