Comentariu: Piraeus Bank se face de ras

Data publicarii: Astazi, 27-10-2006
Reprezentantii Piraeus Bank afirmau intr-un comunicat remis BankNews joi, ca banca va angaja 70 de "proaspat" absolventi la Targul de Cariere care se desfasoara incepand de astazi la Sala Palatului. Targ la care marile companii se inghesuie sa apara, caci "da bine" la imagine. E si cazul grecilor de la Piraeus Bank care functioneaza conform zicalei: "Afara vopsit gardul, inauntru leopardul". Chiar in comunicatul de presa remis BankNews.ro, prin care banca anunta prin firma sa de PR (Action Global Communications) cu surle si trambite generozitatea de a oferi zeci de locuri de munca la Targul de Cariere, suntem invitati sa consultam site-ul oficial al Piraeus Bank Romania pentru a gasi acolo ultimele informatii despre noile pozitii disponibile.

"Pentru mai multe informatii despre noile pozitii disponibile in cadrul Piraeus Bank Romania, va rugam sa accesati pagina de internet  a bancii http://www.piraeusbank.ro/Companie/Cariere.html.", se precizeaza in comunicat.

Pe site surpriza...


* Imagine preluata de pe site-ul piraeusbank.ro in data de 27.10.2006

Cele mai "noi" joburi propuse de Piraeus Bank pe site sunt datate: 28.02.2006 (exact, februarie!?!) sau 4.04.2006. Mai ca iti vine sa razi cand vezi asa ceva. Pai inseamna ca oamenii de la Piraeus sunt sunt platiti cu salariul minim pe economie, caci astfel nu se explica cum de aceste joburi introduse in februarie sau in aprilie mai sunt inca valabile, in contextul in care piata financiar-bancara absoarbe majoritatea absolventilor de ASE.

Ramane la latitudinea bancii Piraeus cand si cum face angajari, dar si pe cine alege sa o reprezinte, dar cred ca nu este corect sa apari la un Targ de Cariere, sa te proclami "angajator de top", unde vin "mari companii" sa recruteze crema absolventilor si sa te prezinti cu o sectiune de joburi care nu mai este actualizata din aprilie 2006. Mai socant mi se pare faptul ca suntem indemnati chiar de oficialii bancii sa intram pe site si sa vedem cu ochii nostri cele 70 de posturi propuse absolventilor. Care nu sunt.

Asadar, avem de-a face cu un exercitiu de imagine esuat la Piraeus Bank. Doreste sa fie fruntasa la Targul de Cariere, dar se face de ras. Ha-ha. Un angajator de top care se face de ras cu proprii angajati.

Ana Maria Megan

Comunicatul de presa al Piraeus Bank remis BankNews.ro

In perioada 27-28 octombrie, Piraeus Bank Romania ii invita pe toti profesionistii interesati de o cariera intr-o banca internationala de prestigiu la standul sau din cadrul targului "Angajatori de Top - Targ de Cariere". Targul se va desfasura la Sala Palatului Piraeus Bank Romania are disponibile cel putin 70 de pozitii de entry-level pentru activitati de front-office in sucursale si back-office in centrala bancii. Pot aplica absolventii de studii economice cu specializare in finante-banci, contabilitate, SELS cat si absolventii de studii juridice si IT&C. De asemenea, banca intentioneaza sa angajeze si personal cu experienta pentru posturi de middle-management, pentru centrala si sucursalele sale atat din Bucuresti cat si din unitatile teritoriale.
 
"Piraeus Bank Romania este o institutie dinamica ce se extinde intr-un ritm foarte alert prin deschiderea de sucursale noi si prin diversificarea operatiunilor. Ca atare, in primele luni ale anului 2006, am angajat peste 100 persoane pentru pozitii de entry - level, cu formare preponderent economica, doar pentru sucursalele din Bucuresti si departamentele din Centrala. Pentru anul 2007, dorim sa angajam cel putin 70 de persoane pentru posturile disponibile la nivel de entry-level pentru Bucuresti", a declarat Gabriela Constantinescu, Director Resurse Umane la Piraeus Bank Romania.

In platforma sa de dezvoltare, Piraeus Bank Romania vizeaza extinderea la nivel national ce va continua si in anii urmatori, fiind permanent in cautarea de personal pentru toate categoriile de activitati derulate la nivel central si local. Prin urmare, clientii din toata tara vor putea beneficia de produsele si serviciile competitive si flexibile oferite de banca.

Pentru mai multe informatii despre noile pozitii disponibile in cadrul Piraeus Bank Romania, va rugam sa accesati pagina de internet  a bancii http://www.piraeusbank.ro/Companie/Cariere.html.
 
Despre Piraeus Bank Romania

Piraeus Bank Romania a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata in Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000 si la 30 iunie 2006, detinea 36 de sucursale pe intreg teritoriul tarii.
Piraeus Bank Group, infiintata in anul 1916 in Grecia, este una dintre cele mai dinamice si mai active organizatii financiare din sud-estul Europei (cu operatiuni in Albania, Bulgaria, Romania, Serbia), Egipt, Londra sau New-York.

La sfarsitul lui iunie 2006, Grupul detinea o retea de 458 de sucursale iar capitalul sau ajungea la 1,589 milioane de euro. Grupul este implicat in toate sectoarele activitatii bancare, precum retail banking, intreprinderi mici si mijlocii, corporate banking, piete de capital si investment banking, leasing si finantarea sectorului naval. 

Pentru mai multe informatii despre Piraeus Bank Romania, vizitati site-ul bancii la www.piraeusbank.ro.

Pentru mai multe informatii despre Piraeus Bank Group, vizitati http://www.piraeusbank.gr.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: