Mai multi senatori propun desfiintarea pietei Rasdaq

Data publicarii: 27-03-2013 | Bursa

Un grup de senatori au initiat un proiect de lege care prevede desfiintarea pietei Rasdaq si asigura actionarilor dreptul de a alege pe ce piata sau sistem alternativ de tranzactionare vor transfera companiile, sau daca le vor delista.

Proiectul este semnat de 28 de senatori din PSD, PDL, PNL, UDMR, PP-DD si UNPR si a fost inregistrat saptamana trecuta la Senat.

In expunerea de motive a initiativei legislative se spune ca proiectul de act normativ a fost supus consultarilor publice timp de 30 de zile pe site-ul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La mijlocul lunii noiembrie CNVM a supus dezbaterii publice un proiect de act cu caracter normativ care prevedea ca firmele de pe Rasdaq sa fie mutate pe una din pietele reglementate sau un sistem alternativ de tranzactionare, in caz contrar urmand sa fie transferate automat pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti. Prevederile proiectului respectiv sunt foarte apropiate de cele cuprinse in proiectul inaintat de grupul de senatori.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat la mijlocul lunii februarie ca va transmite catre Ministerul Finantelor Publice o propunere de proiect legislativ pentru restructurarea pietei Rasdaq, care asigura actionarilor firmelor de pe Rasdaq dreptul de a alege pe ce piata sau sistem alternativ de tranzactionare se vor muta. Propunerea de proiect legislativ a fost transmisa catre Ministerul Finantelor Publice, avand in vedere ca CNVM nu are dreptul de a promova proiecte legislative.

Integral in Gandul.info