Modificare in componenta CA al HVB Banca pentru Locuinte

Data publicarii: Astazi, 27-10-2006
Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea Doamnei Manuela Plapcianu in calitate de membru al Consiliului de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte SA. Doamna Manuela Plapcianu este si Vicepresedinte al Bancii Comerciale HVB Tiriac SA, responsabil cu Divizia de Retail, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Componenta Consiliului de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte devine astfel: Petre Tulin, Presedinte al Consiliului de Administratie; Tomáš Halousek, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie; Edgar Pillath, membru al Consiliului de Administratie; Klaus Georg Röpke, membru al Consiliului de Administratie, Vereinsbank Victoria Bauspar AG; Ludwig Roth, membru al Consiliului de Administratie, Vereinsbank Victoria Bauspar AG; Herbert Walzhofer, membru al Consiliului de Administratie, Bank Austria Creditanstalt AG; Corneliu - Dan Pascariu, membru al Consiliului de Administratie, Banca Comerciala HVB Tiriac SA; Manuela Victoria Plapcianu, membru al Consiliului de Administratie, Banca Comerciala HVB Tiriac SA<

Structura actionariatului HVB Banca pentru Locuinte S.A. ramane neschimbata:

Vereinsbank Victoria Bauspar AG Munchen: 55%
Bank Austria Creditanstalt AG Viena: 35%
Banca Comerciala HVB Tiriac SA Bucuresti: 9,99%
Alti actionari: 0,01%

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, o oportunitate de economisire avantajoasa cu scopul obtinerii unui credit in conditii deosebit de atractive.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. In prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste un minim de pana la 40% din suma contractata si beneficiaza de sprijinul financiar al Statului care, prin Legea 541/2002, rasplateste efortul de economisire anual cu o prima de 15% la soldul economisit. De asemenea, banca acorda o dobanda anuala de pana la 4,5%.

In cea de-a doua etapa, cea de creditare, HVB Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit avantajos in Lei cu dobanda fixa de pana la 4,5% in functie de produsul ales. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finantarea activitatilor doar in domeniul locativ.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte sunt distribuite prin reteaua proprie de consilieri financiari si prin partenerii bancari, respectiv HVB Þiriac si Creditcoop.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: